کریستیان وولف و همسرش پیش از سخنرانی اش به مناسبت بیستمین سالگرد اتحاد دو آلمان
یک نظرسنجی نشان میدهد که دو سوم مردم آلمان با اظهارات کریستیان وولف، رئیس جمهوری جدید خود، درباره اسلام مخالفند. آقای وولف اسلام را "بخشی از فرهنگ امروز آلمان" خوانده است.
طبق نظرسنجی تازهای که نتایج آن در رسانههای جمعی آلمان منتشر شده است، حدود دو سوم مردم آلمان موضع رئیس جمهوری خود را درباره اسلام رد میکنند.
بیشتر محافل سیاسی آلمان نیز با نظر او مخالف هستند.
رئیس جمهوری آلمان در نطقی به مناسبت بیستمین سالگرد اتحاد مجدد آلمان گفته بود: "امروزه اسلام نیز مانند آیینهای مسیحی و کلیمی به آلمان تعلق دارد".
او خود را رئیس جمهوری تمام کسانی خواند که با اعتقادات گوناگون از جمله اسلام، در آلمان زندگی میکنند.
آقای وولف گفت که در برابر جامعه آلمان از مسلمانان انتظار دارد که به ارزشهای این جامعه احترام بگذارند.
اظهارات رئیس جمهوری بحث گستردهای در محافل سیاسی و رسانههای جمعی به راه انداخت.
عدهای از او حمایت کردند، اما بسیاری از گروهها و شخصیتهای دارای گرایشهای دست راستی، به شدت به او حمله بردند.
اکثریت مخالف
در نظرسنجی بنیاد "یوگاو" ۱۰۰۸ شهروند آلمانی مورد پرسش قرار گرفتهاند. از این عده ۶۶ درصد گفتهاند که با نظر رئیس جمهوری مخالف هستند و تنها ۲۴ درصد از او طرفداری کردهاند. حدود ۹ درصد نظری ندادهاند.
بیشترین مخالفت از جانب طرفداران نیروهای راست بوده است، اما برخی از هواداران نیروهای چپ نیز با نظر رئیس جمهوری آلمان مخالفند.
بیشتر سیاستمداران محافظهکار با دیدگاه رئیس جمهوری مخالفت نشان دادهاند.
ولفگانگ بزباخ، رئیس کمیسیون امور داخلی در پارلمان آلمان، به روزنامه "بیلد" شماره روز سه شنبه (۵ اکتبر) گفته است: "درست است که اسلام امروزه به صورت واقعیتی در زندگی ما در آمده است، اما آلمانیها به سنت مسیحی – یهودی تعلق دارند."
اظهارات رئیس جمهور باعث سوءتفاهم میشود. آزادی ادیان را نباید با برابری ادیان اشتباه گرفت
وزیر امور اجتماعی ایالت بایرن
کریستینه هادرتهاور، وزیر امور اجتماعی ایالت بایرن (از حزب سوسیال مسیحی) گفته است: "اظهارات رئیس جمهور باعث سوءتفاهم میشود. آزادی ادیان را نباید با برابری ادیان اشتباه گرفت."
محافل کلیسایی نیز به نحوی با اظهارات رئیس جمهوری ابراز مخالفت کردهاند. هانس یوخن یاشکه، اسقف هامبورگ، معتقد است: "مسلمانان البته باید در آلمان از امنیت و آسایش برخوردار باشند، اما آنها از فرهنگ دیگری هستند."
اسقف یاشکه تأکید میکند که آلمان به شدت از فرهنگ و سنت مسیحی متأثر است، و میافزاید: "ما برای حفظ فرهنگ غربی مبارزه میکنیم. مسلمانان باید به فرهنگ اکثریت شهروندان کشور ما احترام بگذارند."
بیشتر جمعیتهای خارجیان مقیم آلمان از اظهارات اخیر رئیس جمهور این کشور استقبال کردند و آن را گامی درست در جهت جذب مهاجران با تبار غیراروپایی در جامعه دانستند.
ایمان مازیک، رئیس "شورای مرکزی مسلمانان آلمان" که تبار بیشتر اعضای آن از ترکیه است، به روزنامه "بیلد" گفته است: "رئیس جمهوری با این اظهارات پیامی روشن و دلگرمکننده به همه مسلمانان مقیم آلمان داد."
آقای مازیک انتقاد کرد که برخی از مردم آلمان، مسلمانان را "شهروندان درجه دو" میدانند.
بر گرفته شده از سایت بی بی سی